fbpx

(+30) 210-3232200  ( Σύνταγμα )
(+30) 210-9579310  ( Καλλιθέα  )

Αναζητηση
Sunshine Crete Village 4*

Sunshine Crete Village 4*

από 71€ το δίκλινο ανά ημέρα All Inclusive & παιδί δωρεάν

By Eliza

Aldemar Olympian Village 5*

Aldemar Olympian Village 5*

από 145€ το δίκλινο ανά ημέρα All Inclusive & παιδί δωρεάν

By Eliza

Venus Beach Resort 3*

Venus Beach Resort 3*

από 63€ το δίκλινο ανά ημέρα με Πρωινό & Παιδί Δωρεάν

By Eliza

Leda Village Resort 4*

Leda Village Resort 4*

από 83€ το δίκλινο ανά ημέρα με Ημιδιατροφή, Ποτά & Παιδί Δωρεάν

By Eliza

Messinian Bay 3*

Messinian Bay 3*

από 112€ το δίκλινο ανά ημέρα με Ημιδιατροφή & Ποτά

By Eliza

Θεσσαλονίκη 5 ημέρες

  • font size decrease font size decrease font size increase font size increase font size
  • Εκτύπωση
  • Email
Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Αναλυτικό Πρόγραμμα


1η ημέρα: Αθήνα – Δίον - Θεσσαλονίκη
Συγκέντρωση 06:30 στο χώρο του Σχολείου και αναχώρηση για τον αρχαιολογικό χώρο του Δίον , με ενδιάμεσες στάσεις για καφέ και ξεκούραση. Στην συνέχεια άφιξη στην δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Ελλάδας, τη Θεσσαλονίκη. Μεταφορά στο ξενοδοχείο μας και τακτοποίηση στα δωμάτια. Ξεκούραση. Δείπνο στο εστιατόριο του ξενοδοχείου. Το βράδυ προαιρετική ομαδική διασκέδαση. Διανυκτέρευση.

2η ημέρα: Βεργίνα – Έδεσσα
Πρωινό στο ξενοδοχείο και αναχώρηση για τον αρχαιολογικό χώρο της Βεργίνας, όπου υπήρξε η παλιά πρωτεύουσα του αρχαίου Μακεδονικού κράτους, οι Αίγες. Εδώ υπάρχουν τα Ανάκτορα, το αρχαίο θέατρο και οι Βασιλικοί Τάφοι. Ο Τάφος του Φιλίππου με τα μοναδικής αξίας ευρήματά του (χρυσή λάρνακα, υδρία, στεφάνια, ασπίδα κ.λ.π.), που αποτελούν στοιχεία παγκόσμιας ακτινοβολίας. Ο χώρος των Βασιλικών Τάφων με τα στέγαστρά του, είναι ιδιαίτερα επιβλητικός. Σε μικρή απόσταση νοτιοανατολικά του χωριού της Βεργίνας ήταν χτισμένο το ανάκτορο της αρχαίας πρωτεύουσας σε ασφαλή θέση με υπέροχη θέα. Μεταξύ άλλων θα δούμε τον μεγάλο μακεδονικό τάφο της Μεγάλης Τούμπας, τα ευρήματα του θαλάμου και του προθαλάμου, τον τάφο του Πρίγκιπα και τον κιβωτιόσχημο τάφο της Τούμπας. Στην συνέχεια αναχώρηση για την πρωτεύουσα του νομού Πέλλας, πατρίδα του Μεγάλου Αλεξάνδρου, την Έδεσσα όπου θα θαυμάσουμε τους καταρράκτες , χρόνος ελεύθερος για φαγητό και επιστροφή στην Θεσσαλονίκη και στο ξενοδοχείο μας για ξεκούραση. Δείπνο στο εστιατόριο του ξενοδοχείου. Το βράδυ προαιρετική ομαδική διασκέδαση. Διανυκτέρευση.

3η ημέρα: Ξενάγηση πόλεως
Πρωινό και στην συνέχεια θα περιηγηθούμε στη Θεσσαλονίκη, την πρωτεύουσα του Βορρά, μια πόλη τέχνης όσον αφορά την ομορφιά και το ενδιαφέρον των Βυζαντινών εκκλησιών . Στην περιήγηση μας θα δούμε τον Λευκό Πύργο, το αρχαιολογικό μουσείο , το βυζαντινό μουσείο, τα Κάστρα, την εκκλησία του Αγίου Δημητρίου και του Αγίου Γεωργίου (Ροτόντα) , και την αψίδα του Γαλέριου (Καμάρα). Το μεσημέρι ελεύθερος χρόνος για φαγητό και βόλτα στην όμορφη παραλία της Θεσσαλονίκης . Επιστροφή το απόγευμα στο ξενοδοχείο. Ξεκούραση. Δείπνο στο εστιατόριο του ξενοδοχείου. Το βράδυ προαιρετική ομαδική διασκέδαση. Διανυκτέρευση.

4η ημέρα: Λίμνη Κερκίνη – Οχυρό Ρούπελ
Πρωινό στο ξενοδοχείο και αναχώρηση για το Οχυρό Ρούπελ, το οποίο ήταν το μεγαλύτερο από τα 21 συγκροτήματα οχυρών που κατασκευάστηκαν σε όλη τη γραμμή Μεταξά, εκτεινόταν σε μέτωπο 2.500 μέτρων και που στις μέρες μας λειτουργεί περισσότερο ως ένα ιστορικό μνημείο. Κατά την επίσκεψή μας θα ξεναγηθούμε από αξιωματικούς του Ελληνικού στρατού. Επίσης θα πάμε στο μουσείο που λειτουργεί και τέλος στο περίπτερο των επισκεπτών όπου θα ξεκουραστούμε δίπλα στο τζάκι. Στην συνέχεια θα περιηγηθούμε σε έναν από τους 10 ελληνικούς υγροτόπους με διεθνή σημασία, την Λίμνη Κερκίνη. Η λίμνη δημιουργήθηκε το 1932 λόγω της κατασκευής ενός φράκτη στον ποταμό Στρυμόνα. Είναι κύρια πηγή υδάτων για την άρδευση της ευρύτερης περιοχής, η οποία, λόγω αυτού, καθίσταται μία από τις πιο παραγωγικές της χώρας. Τόπος διαχείμανσης για πολλά είδη πουλιών, εκ των οποίων αρκετά είναι υπό εξαφάνιση ή υπάρχουν πλέον σε μικρούς πληθυσμούς. Χρόνος ελεύθερος για φαγητό και επιστροφή στην Θεσσαλονίκη . Ξεκούραση. Δείπνο στο εστιατόριο του ξενοδοχείου. Το βράδυ προαιρετική ομαδική διασκέδαση. Διανυκτέρευση.

5η ημέρα: Θεσσαλονίκη – Βόλος - Αθήνα
Πρωινό , στην συνέχεια θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για τα τελευταία μας ψώνια και στην συνέχεια αναχώρηση για την Αθήνα, με ενδιάμεση στάση στο βόλο για φαγητό και στη Λαμία για καφέ. Άφιξη στο χώρο του σχολείου.

 

Εκδήλωση Ενδιαφέροντος

Όνομα
Τηλέφωνο επικοινωνίας :*
E-mail*
Σχόλια:
Κωδικός ασφαλείας :

vlassopoulos travel logo bw
(+30) 210-3232200
(+30) 210-9579310
Σταδίου 3 (3ος Όροφος), Αθήνα 105 62
Μαντζαγριωτάκη 82, Καλλιθέα, 176 76
οδηγίες πρόσβασης & χάρτης