fbpx

 (+30) 210-9579310

Αναζητηση

Πανόραμα Πολωνίας - Μπρατισλάβα - Βελιγράδι 11 ημ.

 • font size decrease font size decrease font size increase font size increase font size
 • Εκτύπωση
 • Email
Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Αναλυτικό Πρόγραμμα


1η  ημέρα:   Αθήνα -  Νις 

Αναχώρηση  06:30  από  Αθήνα,  ημίωρη στάση σε  καφέ της Εθνικής  Οδού στην περιοχή της Λαμίας, και  της  Λάρισας  για γεύμα προαιρετικά, άφιξη  στο συνοριακό σταθμό των Ευζώνων. Έλεγχος ταξιδιωτικών  εγγράφων και συνεχίζουμε το ταξίδι μας για τη Σερβία και την περιοχή της Νις, για δείπνο  και διανυκτέρευση.

2η  ημέρα: Νις – Βουδαπέστη

Μετά το πρωινό αναχώρηση για Βουδαπέστη. Η διαδρομή μας από την πρωτεύουσα της Σερβίας το Βελιγράδι προσπερνώντας το Νόβισαντ μας οδηγεί στα σύνορα της Ουγγαρίας και την πόλη του Σεγκέτ. Το απόγευμα το ‘’Παρίσι της Ανατολής’’ η πανέμορφη Βουδαπέστη μας καλωσορίζει και μας προσκαλεί να την γνωρίσουμε. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, δείπνο,  χρόνος  ελεύθερος  για  περιπάτους  γνωριμίας,  στην  πρωτεύουσα  των  Μαγυάρων, διανυκτέρευση.

3η ημέρα: Βουδαπέστη  -  Κρακοβία

Σύντομη περιήγηση - γνωριμία με το «Μαργαριτάρι του Δούναβη»  και  συνεχίζουμε  το ταξίδι μας από μία αρκετά ενδιαφέρουσα διαδρομή που οδηγεί στην πιο όμορφη ίσως πόλη της Πολωνίας, την Κρακοβία. Τακτοποίηση  στο ξενοδοχείο, δείπνο  και  χρόνος  ελεύθερος, στην πολιτιστική πρωτεύουσα της Ευρώπης του 2000, η οποία συμπεριλαμβάνεται στον κατάλογο της παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO, διανυκτέρευση.

4η ημέρα:  Κρακοβία (Ξενάγηση) // WIieliczka

Περιήγηση,  γνωριμία  με  το ‘’στολίδι της Πολωνίας’’  όπως  χαρακτηριστικά   την  αποκαλούν, που ήταν κάποτε η πρωτεύουσα των Γιαγγελόνων. Ξεκινάμε την πανοραμική  μας  ξενάγηση  από την πανέμορφη  μεσαιωνική πλατεία με την παλαιά υφασματαγορά και το μνημείο του ποιητή «Μισκεβιτς», με τις τέσσερις αλληγορικές μορφές στη βάση του, την Εκκλησία της  Παναγίας  «Mariacki» μνημειακής γοτθικής κατασκευής, με τον φύλακα τρομπετιστή στην κορυφή του καμπαναριού. Συνεχίζουμε  με  το  ιστορικό  πανεπιστήμιο  των Γιαγγελονων  και  καταλήγουμε στο μεσαιωνικό κάστρο, Βαβέλ που υψώνεται πάνω από τον ποταμό Βιστούλα,  με τη «Γοτθική Μητρόπολη», όπου γινόταν η στέψη και ο ενταφιασμός των Πολωνών Βασιλιάδων, όπου μαζί με το Βασιλικό Πύργο, δεσπόζουν της πόλεως από το λόφο. Ακολουθεί  χρόνος  ελεύθερος  στην  παλαιά  πόλη  και  αμέσως  μετά  θα  επισκεφθούμε  τα παλαιά Αλατωρυχεία Wieliczka  για  να θαυμάσουμε ένα  μοναδικό  μνημείο,  που  εκτείνεται  304  μέτρα  υπογείως,  σε  εννέα  επίπεδα,  με  δαιδαλώδεις  στοές,  αίθουσες,  σήραγγες  και  λίμνες.  Τρία  μόνο  επίπεδα  είναι  σήμερα  επισκέψιμα,  τα  οποία  και  θα  γνωρίσουμε.  Επιστροφή στο  ξενοδοχείο, δείπνο, διανυκτέρευση.

5η ημέρα:  Κρακοβία – Άουσβιτς -  Σεστόχοβα - Βαρσοβία

Αναχώρηση για την πολωνική πρωτεύουσα με δύο όμως σημαντικούς σταθμούς στη διαδρομή μας. Το παγκοσμίως γνωστό μνημείο του Birkenau στο Άουσβιτς, το μεγαλύτερο στρατόπεδο συγκέντρωσης των ΝΑΖΙ κατά τη διάρκεια του Β’ παγκοσμίου πολέμου θα γνωρίσουμε από κοντά, μια εμπειρία που συγκλονίζει. Η διαδρομή μας προς Βαρσοβία συνεχίζεται με στάση στο Czestochowa,  για να επισκεφθούμε το μοναστήρι «Γιάσνα Γκόρα». Μια από τις πιο σημαντικές πόλεις της Πολωνίας, που συχνά αποκαλείται «θρησκευτική πρωτεύουσα» με εκατομμύρια πιστών να συρρέουν από όλα τα μέρη της γης, για να προσκυνήσουν τη θαυματουργή εικόνα της Μαύρης Μαντόνας, η αγιογραφία χρονολογείται από τον 14ο αιώνα, αλλά ο θρύλος λέει ότι την εικόνα την έφτιαξε ο Ευαγγελιστής Λουκάς από ένα κομμάτι ξύλο από το τραπέζι της Παναγίας της Ναζαρέτ. Το  βράδυ θα καταλήξουμε στη Βαρσοβία, δείπνο, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, διανυκτέρευση.

6η ημέρα:  Βαρσοβία (Ξενάγηση)

Πανοραμική  ξενάγηση  της  πόλης.  Ξεκινάμε τη γνωριμία μας από την παλαιά πόλη και τα Βασιλικά ανάκτορα, όπου   μετά  την  ολοσχερή  καταστροφή  της κατά  το  Β’  παγκόσμιο  πόλεμο,  800  κτίρια  ανοικοδομήθηκαν  με  πιστή λεπτομερειακή αντιγραφή,  από  ιστορικά  ντοκουμέντα, σκίτσα, πίνακες  και  φωτογραφίες. Το Royal Castle Γοτθικό κτίσμα του 13ου αιώνα, το βλέπουμε σήμερα στην ανακαινισμένη Μπαρόκ μορφή του,  καθώς  επίσης και την Κολώνα του Σιγισμούνδου, το άγαλμα της Σειρήνας  και την πλατείας της Νίκης. Τέλος το πάρκο «Lazienki» από τα ωραιότερα της Ευρώπης που  κατασκευάστηκε το 1766 από τον τελευταίο Βασιλιά της Πολωνίας, και μέσα βρίσκεται το «Παλάτι της Λίμνης» με τις θαυμάσιες αίθουσες χορού, την αίθουσα των πορτρέτων και τη μεγάλη τραπεζαρία όπου λάμβαναν χώρα τα περίφημα δείπνα της Πέμπτης, το άγαλμα  του  Σοπέν, κ.α. Κλείνουμε  την  ξενάγηση  μας με  επίσκεψη  στο  Μνημείο  της  Εξέγερσης, στο  γκέτο  της  πόλης, χρόνος  ελεύθερος  για   περιπάτους, δείπνο,  διανυκτέρευση.

7η ημέρα: Βαρσοβία   - Βρότσλαβ

Πρωινή  αναχώρηση για  Wroclaw.  Άφιξη, τακτοποίηση στο  ξενοδοχείο  και  γνωριμία  με τη «Βενετία του Βορρά»  μία πόλη με γέφυρες και εντυπωσιακά κτίρια,  κατά  μήκος  του  ποταμού  Όντερ, όπου γύρω  του είναι  κτισμένη  η πόλη, που είχε οριστεί  και ως πολιτιστική πρωτεύουσα της Ευρώπης για το 2016. Δείπνο, διανυκτέρευση.

8η ημέρα:  Βρότσλαβ  -  Mπρατισλάβα

Μετά το πρωινό αναχωρούμε  για  την  πρωτεύουσα  της  Σλοβακίας,  τη  Μπρατισλάβα. Με  ενδιάμεση  στάση  στη  διαδρομή,  θα  καταλήξουμε   στο  ξενοδοχείο  μας  και  θα  έχουμε ελεύθερο χρόνο  για  περιπάτους  γνωριμίας   στην  πιο  πυκνοκατοικημένη  πόλη  της  κεντρικής  Ευρώπης, χτισμένη  στις  όχθες  του  Δούναβη  και  πολύ  κοντά  στα  σύνορα  της  Αυστρίας,  δείπνο,  διανυκτέρευση.

9η ημέρα: Μπρατισλάβα - Βελιγράδι

Η  πρωτεύουσα της  Σερβίας,  το  Βελιγράδι  επόμενος  σταθμός  μας. Θα  φθάσουμε  αργά  το  απόγευμα  και  θα  έχουμε  την  ευκαιρία για σύντομη περιήγηση - γνωριμία με την πόλη και ορισμένα αξιοθέατα, όπως το Kalemegdan, οχυρό και πάρκο που βρίσκεται στην περιοχή Stari Grad κοντά στο κέντρο της πόλης, την πλατεία Δημοκρατίας, μια από της πλατείες του κέντρου που βρίσκονται κάποια από τα διασημότερα κτίρια, όπως το Εθνικό Μουσείο, το Εθνικού θέατρο και το άγαλμα του Πρίγκιπα Μιχαήλ. Τακτοποίηση  στο  ξενοδοχείο, δείπνο, διανυκτέρευση.

10η ημέρα: Βελιγράδι  –   Σκόπια

Πρωινό,  ολοκληρώνουμε  τη  γνωριμία  με  την  πόλη  και  αναχώρηση  για  Σκόπια, με  ενδιάμεση στάση  και τις  αναγκαίες  διατυπώσεις  των  συνοριακών  σταθμών,  θα  φθάσουμε   νωρίς το  βράδυ,  στην  πόλη  των  Σκοπίων,   δείπνο,  χρόνος  ελεύθερος  για  περιπάτους,  διανυκτέρευση.

11η ημέρα: Σκόπια  –  Αθήνα

Αναχώρηση  για  Αθήνα,  από  τη  γνωστή  διαδρομή, μέσω  του  συνοριακού  σταθμού  των  Ευζώνων,  με  μικρές  στάσεις   στην  περιοχή   της  Λάρισας  και  της  Λαμίας,  άφιξη  το βράδυ.

Σημείωση: Είναι δυνατόν η διανυκτέρευση του Νις να γίνει στο Παρασίν ή το Κρουσέβατς.

Co.Th

Τιμές & Αναχωρήσεις


  Τιμή κατ' άτομο

 Αναχωρήσεις Δίκλινο  Μονόκλινο  3ο άτομο παιδί
έως 12 ετών
19/12 645 € 930 €  580 €

 

Περιλαμβάνονται


 • Eκδρομές - περιηγήσεις με πολυτελές κλιματιζόμενο πούλμαν.
 • Δέκα διανυκτερεύσεις σε επιλεγμένα ξενοδοχεία 4* (3* - 4* στη Σερβία).
 • Ημιδιατροφή ( 10 πρωινά, 10 δείπνα ).
 • Ξεναγήσεις σύμφωνα με το πρόγραμμα.
 • Aρχηγός – συνοδός.
 • Ασφαλιστική κάλυψη αστικής ευθύνης.
 • Φ.Π.Α.

Δεν Περιλαμβάνονται


 • Είσοδοι σε Μουσεία, αρχαιολογικούς χώρους. Ποτά στα προσφερόμενα δείπνα.
 • Ό,τι αναφέρεται ως προτεινόμενο ή προαιρετικό και ό,τι ρητά δεν αναφέρεται στο πρόγραμμα και τις παροχές του.

Περιγραφή


Γραφικές πόλεις με κορωνίδα την Κρακοβία, γοτθική ατμόσφαιρα στο Malbork με το μνημειώδες κάστρο, υπέροχες λίμνες στην περιοχή της Μαζουρίας, με τις μικροσκοπικές πόλεις, τα δάση και τις φάρμες να συνθέτουν ένα σκηνικό ιδανικό για τους φυσιολάτρεις, δροσερές μπίρες της πόλης Wroclaw και την πόλη του αλατιού Wieliczka, η οποία μετρά 700 χρόνια Ιστορίας. Η περιήγηση στην Πολωνία ξεκινά από την πρωτεύουσα Βαρσοβία, η οποία ανοικοδομήθηκε εκ νέου μετά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο. Στα σοκάκια της Παλιάς Πόλης θα βρείτε γραφικά cafes, μικρές γκαλερί κι εστιατόρια, θα συναντήσετε ηλικιωμένες κυρίες να πουλούν λουλούδια στους τουρίστες, θα θαυμάσετε τις προσόψεις των σπιτιών με τις μικροσκοπικές εισόδους και θα απολαύσετε τζαζ ρυθμούς στην πλατεία έξω από το Muzeum Historyczne M.ST. Warszawy (Ιστορικό Μουσείο Βαρσοβίας). Στο καινούργιο τμήμα της πόλης το σκηνικό αλλάζει: τα αρ νουβό κτίρια συνυπάρχουν αρμονικά με τους ουρανοξύστες και τα κομψά cafes, ενώ τα μοδάτα εστιατόρια σερβίρουν γκουρμέ κουζίνα. Highlight, βέβαια, είναι η Κρακοβία. Η επί 500 χρόνια βασιλική πρωτεύουσα θα σας γοητεύσει με τη μεσαιωνική ομορφιά της. Θα νιώσετε το χρόνο να σταματά καθώς αντηχούν οι οπλές των αλόγων στους πλακόστρωτους δρόμους της Παλιάς Πόλης, με τους αμαξάδες να σας διηγούνται την Ιστορία και τους μύθους της πόλης. Με ορμητήριο την Κρακοβία, θα επισκεφθείτε και το ορυχείο αλατιού Wieliczka (Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO), στην ομώνυμη πόλη, ένα λαβύρινθο με διαδρόμους, αίθουσες και αγάλματα από αλάτι. Από αλάτι είναι φτιαγμένος και ο ναός της Szent Kinga, ο οποίος φιλοξενεί κατά τους καλοκαιρινούς μήνες παραστάσεις και συναυλίες. Τέλος, αν έχετε γερό στομάχι, αξίζει να κάνετε μια επίσκεψη στην πόλη Oswiecim, γνωστή με το γερμανικό της όνομα «Auschwitz», και στο Panstwowe Muzeum Auschwitz-Birkenau, το οποίο περιλαμβάνει τα δύο στρατόπεδα συγκέντρωσης και είναι αφιερωμένο στα θύματά

Πηγή : Athinorama

Χρήσιμες Πληροφορίες


ΠΟΛΩΝΙΑ

Πρωτεύουσα: Βαρσοβία
Νόμισμα: Ζλότι
Διαφορά ώρας: Μία ώρα πίσω από την Ελλάδα Διεθνής κωδικός κλήσης: +48
Ταξιδιωτικά έγγραφα: Μπορείτε να ταξιδεύσετε με νέου τύπου ταυτότητα (με λατινικούς χαρακτήρες), ή με νέου τύπου διαβατήριο. Οι κάτοχοι ξένων διαβατηρίων θα πρέπει να ενημερωθούν από το προξενείο τους (πιθανή ανάγκη βίζας).Παιδιά που ταξιδεύουν συνοδεία ενός γονέα, χρειάζονται έγγραφη συγκατάθεση του άλλου γονέα από το αστυνομικό τμήμα ή ΚΕΠ.

Εκδήλωση Ενδιαφέροντος

Όνομα
Τηλέφωνο επικοινωνίας :*
E-mail*
Σχόλια:
Κωδικός ασφαλείας :

vlassopoulos travel logo bw

(+30) 210-9579310

Μαντζαγριωτάκη 82, Καλλιθέα, 176 76
οδηγίες πρόσβασης & χάρτης