fbpx

 (+30) 210-9579310

Αναζητηση

Βουλγαρία - Ρουμανία - Μαύρη θάλασσα 7 ημέρες

 • font size decrease font size decrease font size increase font size increase font size
 • Εκτύπωση
 • Email
Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Αναλυτικό Πρόγραμμα


1η ημέρα: Αθήνα - Σόφια

Αναχώρηση 06:30 για Σόφια μέσω Προμαχώνα, με ενδιάμεσες στάσεις. Άφιξη, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, δείπνο, διανυκτέρευση.

2η ημέρα: Σόφια – Βέλικο Τάρνοβο - Βουκουρέστι

Πρωινό, σύντομη περιήγηση στη Βουλγαρική πρωτεύουσα και αναχώρηση για Βουκουρέστι. Σημαντικός σταθμός στη διαδρομή μας, το Veliko Tarnovo, μια πόλη χτισμένη στις όχθες του ποταμού Γιάντρα, γνωστή ως η παλαιά πρωτεύουσα της δεύτερης βουλγάρικης αυτοκρατορίας και συχνά αναφέρεται ως "η πόλη των τσάρων". Μέχρι το 1965 το όνομα της πόλης ήταν Τάρνοβο και μέχρι σήμερα συνεχίζεται να χρησιμοποιείται η ονομασία αυτή. Με ενδιάμεση στάση, θα τακτοποιηθούμε το βράδυ στο ξενοδοχείο μας, όπου θα έχουμε δείπνο και διανυκτέρευση.

3η ημέρα: Βουκουρέστι (Ξενάγηση)

Περιήγηση, πανοραμική ξενάγηση στην πρωτεύουσα της Ρουμανίας, όπου μεταξύ άλλων θα δούμε το παλάτι της Άνοιξης, που διέμεινε η οικογένεια Τσαουσέσκου, το Μουσείο του χωριού, που είναι μοναδικό στο είδος του και η περιήγηση μας συνεχίζεται για να θαυμάσουμε το παλάτι της βουλής, χτισμένο από τον Τσαουσέσκου, δεύτερο σε μέγεθος δημόσιο κτίριο στον κόσμο μετά το Πεντάγωνο, το Αντενέουμ, το πιο φημισμένο Μέγαρο μουσικής της χώρας, τα ανάκτορα της βασιλικής οικογένειας, την Αψίδα του θριάμβου που είναι εμπνευσμένη από αυτή του Παρισιού, το Ορθόδοξο Πατριαρχείο, την Ελληνική εκκλησία που θυμίζει Παρθενώνα, το Μουσείο του Πυροσβέστη και την στρατιωτική Ακαδημία. Ακολουθεί χρόνος ελεύθερος για περιπάτους, δείπνο, διανυκτέρευση.

4η ημέρα: Εκδρομή στα Καρπάθια

Αναχώρηση για την γραφική περιοχή των Καρπαθίων. Πρώτος σταθμός τα Σινάια, για να ακολουθήσει το παλάτι Πελές, η θερινή κατοικία του βασιλιά Καρόλου και το ορθόδοξο μοναστήρι του Κατακουζηνού. Αμέσως μετά θα φθάσουμε στο φρούριο Μπραν (Πύργος του Δράκουλα) και θα ολοκληρώσουμε με την μεσαιωνική πόλη Μπρασώβ (18ου αιώνα) με την Μαύρη εκκλησία. Επιστροφή το βράδυ στο ξενοδοχείο μας στο Βουκουρέστι, για δείπνο και διανυκτέρευση.

5η ημέρα: Βουκουρέστι – Κωνστάντζα - Βάρνα

Πρωινή αναχώρηση για τα όμορφα τοπία στις ακτές της Μαύρης θάλασσας. Η πόλη της Κωστάντζας με το μεγάλο λιμάνι “μας φιλοξενεί” για μια σύντομη γνωριμία - περιήγηση. Η διαδρομή μας συνεχίζεται νότια κατά μήκος των ακτών της Μαύρης θάλασσας, για να καταλήξουμε στην πόλη της Βάρνας νωρίς το απόγευμα και να αρχίσουμε αμέσως την περιήγηση της πόλης, για να δούμε την πλατεία της 9ης Σεπτεμβρίου, το Εθνικό Θέατρο, την Όπερα, την Εκκλησία της Αποκαθήλωσης κ.α. Δείπνο, διανυκτέρευση.

6η ημέρα: Βάρνα – Φιλιππούπολη – Μπόροβετς

Η διαδρομή μας συνεχίζεται στις ακτές της Μαύρης Θάλασσας, απολαμβάνοντας τα πανέμορφα τοπία και μας οδηγεί στην ‘’καρδιά της Βουλγαρίας’’, στις γραφικές πλαγιές του Αίνου και του βουνού Σρέντνα. Μέσω Σλίβεν, φθάνουμε στη Φιλιππούπολη, τη δεύτερη σε μέγεθος πόλη της Βουλγαρίας. Η Παλαιά Πόλη, οι Μιναρέδες Ντζουμάγια και Ιμαρέτ , το Αρχαίο Ρωμαϊκό Αμφιθέατρο και το σπίτι-Μουσείο Κουγιουμτζόγλου, είναι τα πιο σημαντικά αξιοθέατα της πόλης. Το βράδυ θα καταλήξουμε στο Μπόροβετς, για δείπνο και διανυκτέρευση.

7η ημέρα: Μπόροβετς – Αθήνα

Πρωϊνό και επίσκεψη στην όμορφη λουτρόπολη του Σαντάνσκι, που είναι κτισμένη ανάμεσα σε δύο ποταμούς τον Μπάνσκα και Μπρίστιτζα και έχει πάρει το όνομά της από τον Βούλγαρο επαναστάτη Γιαν Σαντάνσκι, με την εντυπωσιακή κεντρική πλατεία, με το πανύψηλο δένδρο, δίπλα στο αρχαίο μαρμάρινο σιντριβάνι. Συνεχίζουμε για Αθήνα, με ενδιάμεσες στάσεις, άφιξη το βράδυ.

Σημείωση: Είναι δυνατόν η διανυκτέρευση του Μπόροβετς την 6η ημέρα να γίνει στη Σόφια ή το Σαντάνσκι.

Co.Th

Τιμές & Αναχωρήσεις


  Τιμή κατ' άτομο

Αναχωρήσεις Δίκλινο Μονόκλινο 3ο άτομο παιδί
έως 12 ετών
23/12, 29/12
2/1, 29/1 
365 € 500 € 330 €

  

 

Περιλαμβάνονται


 • Εκδρομές - περιηγήσεις με σύγχρονο πούλμαν.
 • Έξι διαν/σεις σε επιλεγμένα ξενοδοχεία 4*.
 • Έξι πρωινά και έξι δείπνα.
 • Ξεναγήσεις σύμφωνα με το πρόγραμμα.
 • Αρχηγό - συνοδό.
 • Ασφαλιστική κάλυψη αστικής ευθύνης.
 • Φόροι ξενοδοχείων και Check point.
 • Φ.Π.Α.

Δεν Περιλαμβάνονται


 • Είσοδοι σε Μουσεία, αρχαιολογικούς χώρους.
 • Ποτά στα προσφερόμενα δείπνα.
 • Ότι ρητά δεν αναφέρεται στο πρόγραμμα και τις παροχές του.

Περιγραφή


Η Μαύρη Θάλασσα ή Εύξεινος Πόντος είναι θάλασσα της νοτιοανατολικής Ευρώπης. Ορίζεται από την Ευρώπη, τη Μικρά Ασία και τον Καύκασο και τελικά συνδέεται με τον Ατλαντικό ωκεανό μέσω της Μεσογείου και του Αιγαίου Πελάγους και διάφορων πορθμών. O Πορθμός του Βοσπόρου τη συνδέει με τη Θάλασσα του Μαρμαρά και ο Πορθμός των Δαρδανελίων με το Αιγαίο Πέλαγος της Μεσογείου. Τα νερά αυτά χωρίζουν την Ανατολική Ευρώπη από τη Δυτική Ασία. Η Μαύρη Θάλασσα συνδέεται επίσης με τη Θάλασσα του Αζόφ από τον Πορθμό του Κερτς. Σημαντικές πόλεις κατά μήκος των ακτών είναι οι Βάρνα, Γιάλτα, Ζονγκουλντάκ, Κερασούντα, Κερτς, Κωνστάντζα, Κωνσταντινούπολη, Μαγκάλια, Μπατούμι, Μπουργκάς, Ναβοντάρι, Νοβορωσίσκ, Οδησσός, Oρντού, Πότι, Ριζούντα, Σαμψούντα, Σεβαστούπολη, Σότσι, Σουχούμι, Τραπεζούντα και Χόπα. Ο Εύξεινος Πόντος έχει θετικό υδατικό ισοζύγιο, δηλαδή καθαρή εκροή 300 κ.χλμ. νερού το χρόνο μέσω του Βοσπόρου και των Δαρδανελίων στο Αιγαίο Πέλαγος. Τα νερά της Μεσογείου ρέουν στη Εύξεινο Πόντο στο πλαίσιο μιας αμφίδρομης υδρολογικής ανταλλαγής. Η εκροή του Ευξείνου Πόντου είναι δροσερότερη και λιγότερο αλμυρή και επιπλέει πάνω από τη ζεστή και αλμυρότερη Μεσογειακή εισροή - ως αποτέλεσμα της διαφορετικής πυκνότητας, που οφείλεται στη διαφορετική αλατότητα - δημιουργώντας έτσι μια ανοξική στρώση πολύ χαμηλότερα από τα επιφανειακά νερά.

Πηγή: Wikipedia

Εκδήλωση Ενδιαφέροντος

Όνομα
Τηλέφωνο επικοινωνίας :*
E-mail*
Σχόλια:
Κωδικός ασφαλείας :

vlassopoulos travel logo bw

(+30) 210-9579310

Μαντζαγριωτάκη 82, Καλλιθέα, 176 76
οδηγίες πρόσβασης & χάρτης