fbpx

(+30) 210-3232200  ( Σύνταγμα )
(+30) 210-9579310  ( Καλλιθέα  )

Αναζητηση

Βουκουρέστι - Μπρασόβ 5 ημέρες

  • font size decrease font size decrease font size increase font size increase font size
  • Εκτύπωση
  • Email
Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Αναλυτικό Πρόγραμμα


1η ημέρα: Αθήνα-Βουκουρέστι-Σινάια-Μπραν-Μπρασόβ
Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και αναχώρηση για το «Παρίσι των Βαλκανίων» όπως χαρακτηριστικά αποκαλείται το Βουκουρέστι. Άφιξη, επιβίβαση στο πούλμαν και αναχωρούμε για τα θρυλικά Καρπάθια. Αφού διασχίσουμε την κοιλάδα του ποταμού Πράχωβα φτάνουμε στη Σινάια, το "μαργαριτάρι των Καρπαθίων" ,όπου θα επισκεφθούμε το παλάτι Πέλες, θερινή κατοικία του βασιλιά Καρόλου, του 1ου Βασιλιά της Ρουμανίας. Στη συνέχεια, θα δούμε καθοδόν το Μοναστήρι της Σινάια, το 1ο κτίριο που χτίστηκε και από το οποίο πήρε την ονομασία της η πόλη. Στη συνέχεια αναχωρούμε για το Μπραν, όπου θα επισκεφθούμε τον περίφημο Πύργο Μπραν, γνωστός ως "Πύργος του Δράκουλα", ο οποίος χτίστηκε το 14ο αιώνα ως αμυντικό φρούριο απέναντι στις οθωμανικές επιθέσεις. Αργά το απόγευμα άφιξη στο ξενοδοχείο μας στο Μπρασόβ. Μεταφορά στο ξενοδοχείο μας, διανυκτέρευση.

2η ημέρα: Μπρασόβ-Αλατωρυχεία Σαλίνα Πράχοβα
Πρόγευμα και ξεκινάμε την ημέρα μας με την επίσκεψη μας στα Αλατωρυχεία Σαλίνα Πράχοβα όπου θα έχουμε την δυνατότητα να θαυμάσουμε αριστουργήματα τέχνης φτιαγμένα από το ομώνυμο υλικό. Επιστροφή στο Μπρασόβ. Στην περιήγηση μας θα δούμε την παλιά πόλη και την Μαύρη εκκλησία, γοτθικού ρυθμού, τη μεγαλύτερη σε μέγεθος στη νοτιοανατολική Ευρώπη, την Ορθόδοξη εκκλησία του Αγίου Νικολάου, το Δημαρχείο, την πλατεία Δημαρχείου. Χρόνος ελεύθερος στην παλιά πόλη. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση

3η ημέρα: Βουκουρέστι-Μουσείο Χωριού
Πρόγευμα και αναχώρηση για το Βουκουρέστι Θα ξεκινήσουμε την γνωριμία μας με την επίσκεψη μας στο Μουσείο του Χωριού που αποτελεί ένα από τα πιο αξιόλογα σημεία στην πόλη του Βουκουρεστίου. Βρίσκεται στο πάρκο Ερεστρέου, στο βόρειο τμήμα της πόλης και διαθέτει δυο μεγάλες λίμνες και ένα μοναδικό φυσικό περιβάλλον, κατάλληλο για τις καθημερινές “αποδράσεις” των ντόπιων. Το μουσείο του χωριού δημιουργήθηκε το 1936 και περιέχει περισσότερα από 300 διαφορετικά κτίσματα (από ξύλο), τα οποία αντιπροσωπεύουν την αρχιτεκτονική παράδοση της Ρουμανίας. Σχεδόν κάθε ξύλινη κατασκευή προέρχεται από διαφορετική περιοχή της χώρας, αναπαριστώντας τη ζωή στην ύπαιθρο. Μεταξύ των κτιρίων μπορεί κανείς να θαυμάσει αγρόσπιτα, εκκλησίες και ανεμόμυλους. Το απόγευμα μεταφορά και τακτοποίηση στα δωμάτια μας στο ξενοδοχείο μας στο Βουκουρέστι. Διανυκτέρευση.

4η ημέρα: Βουκουρέστι
Πρόγευμα και σήμερα θα κάνουμε την περιήγηση της πόλης. Θα δούμε τις πλατείες Βικτοριέι & Ουνιβερσιτάτζι, το Αθήναιον το πιο φημισμένο μέγαρο μουσικής της χώρας, το Εθνικό Θέατρο του Λούκα Καρατζιάλε, τον κήπο Τζιμίτσιου, το παλάτι της 'Ανοιξης, που διέμεινε η οικογένεια Τσαουσέσκου. Θα συνεχίσουμε με το παλάτι της βουλής, το δεύτερο σε μέγεθος δημόσιο κτίριο του κόσμου μετά το Πεντάγωνο χτισμένο από τον Τσαουσέσκου. Κατά τη διάρκεια της περιήγησης μας, θα θαυμάσουμε την Αψίδα του θριάμβου που είναι εμπνευσμένη από αυτήν του Παρισίου, το Ορθόδοξο Πατριαρχείο,την Ελληνική εκκλησία που θυμίζει Παρθενώνα, το μουσείο του Πυροσβέστη και την στρατιωτική Ακαδημία. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας, διανυκτέρευση.

5ημέρα: Βουκουρέστι-Αθήνα
Πρόγευμα και χρόνος ελεύθερος για τις τελευταίες αγορές σας ή για να επισκεφθείτε σημεία της πόλης που κέντρισαν το ενδιαφέρον σας. Αργά το απόγευμα μεταφορά στο αεροδρόμιο απ’ όπου επιστρέφουμε στην Αθήνα γοητευμένοι από την πληθώρα των εντυπώσεων.

Εκδήλωση Ενδιαφέροντος

Όνομα
Τηλέφωνο επικοινωνίας :*
E-mail*
Σχόλια:
Κωδικός ασφαλείας :

vlassopoulos travel logo bw
(+30) 210-3232200
(+30) 210-9579310
Σταδίου 3 (3ος Όροφος), Αθήνα 105 62
Μαντζαγριωτάκη 82, Καλλιθέα, 176 76
οδηγίες πρόσβασης & χάρτης