Αναζητήστε τα πακέτα που ταιριάζουν στις ανάγκες σας

Σχολική εκδρομή στην Σικελία και στα Ελληνόφωνα Χωριά 9 ημέρες

Τάραντας - Μεσσήνη - Κεφαλού - Παλέρμο - Ακράγαντας - Κατάνια - Συρακούσες - Ταορμίνα - Λέτσε - Κοριλιάνο - Στερνατία

Βρίσκεστε σε

Δείτε όλα τα πακέτα με σχετικά χαρακτηριστικά

- Οδικό Σχολική Εκδρομή1η ημέρα: Αθήνα – Πάτρα – εν πλω
Συγκέντρωση στον χώρο του σχολείου και αναχώρηση για Πάτρα. Επιβίβαση στο πολυτελές πλοίο. Τακτοποίηση στις καμπίνες και απόπλους για το λιμάνι του Μπάρι. Χαρείτε τις ανέσεις που σας προσφέρει το σύγχρονο πλοίο. Διανυκτέρευση εν πλω.

2η ημέρα: Μπάρι – Τάραντας – Μεσσήνη
Άφιξη στο λιμάνι του Μπάρι και άμεση αναχώρηση για τον Ιταλικό Νότο. Πρώτος μας σταθμός η πόλη Τάραντας με πολύ έντονο το ελληνικό στοιχείο. Θα δούμε τη γραφική παραλία, το παλιό ιστορικό κέντρο και στη συνέχεια ακολουθώντας μια πανοραμική διαδρομή κατά μήκος των ακτών της Καλαβρίας, θα φθάσουμε στο Ρήγιο και θα περάσουμε σύμφωνα με την μυθολογία τα Στενά της Σκύλλας και της Χάρυβδης , θα καταλήξουμε στην Μεσσήνη, όπου τα μυθικά τέρατα καταπόντιζαν τα πλοία και κατέτρωγαν ναύτες και ταξιδιώτες, όπως μας αναφέρει ο Όμηρος στην « Οδύσσεια» του. Με την άφιξη, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

3η ημέρα: Μεσσήνη – Κεφαλού – Παλέρμο
Πρωινό και σήμερα θα διασχίσουμε την Βόρεια Σικελία, όπου θα φθάσουμε στην Κεφαλού. Θα κάνουμε μία σύντομη επίσκεψη στην γραφική Πιάτσα Ντουόμο και στον Καθεδρικό Ναό του Ρογήρου, με τα βυζαντινά ψηφιδωτά. Τέλος, αναχώρηση και άφιξη στο πολύβουο Παλέρμο. Με την άφιξη, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

4η ημέρα: Παλέρμο
Πρωινό και αρχίζει η γνωριμία μας με την πόλη των αντιθέσεων που επικεντρώνεται στα μεσαιωνικά αξιοθέατα του 12ου αιώνα. Θα δούμε τον Καθεδρικό Ναό, το Νορμαδικό Μέγαρο, την Εκκλησία Μονρεάλε με τα περίφημα ψηφιδωτά της, τους τάφους των Βασιλέων, το Ντουόμο τη Μαρτοράνα και τέλος θα επισκεφθούμε το θέατρο Μάσσιμο ένα από τα ομορφότερα της Ιταλίας και την αριστοκρατική Via Liberta. Το απόγευμα ελεύθερο στην διάθεση σας. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

5η ημέρα: Παλέρμο – Ακράγαντας – Κατάνια
Πρωινό και αναχώρηση για τον Ακράγαντα. Ένα εκπληκτικό θέαμα μας περιμένει σήμερα, η κοιλάδα των Ελληνικών Ναών. Θα δούμε τον Δωρικό Ναό της Ομόνοιας, το ναό του Ολυμπίου Διός με το σωριασμένο άγαλμα του γυμνού Άτλαντα, τον Ναό του Ηρακλή, της Ήρας και των Διόσκουρων. Χρόνος ελεύθερος στη διάθεση σας και στη συνέχεια θα αναχωρήσουμε για την παραλιακή Κατάνια. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο(περιοχή). Δείπνο. Διανυκτέρευση.

6η ημέρα: Κατάνια – Συρακούσες
Πρωινό και αναχώρηση για τις Συρακούσες, την πόλη μνημείο της Μεγάλης Ελλάδας που το ανέπαφο ιστορικό της κέντρο βρίσκεται πάνω στο νησάκι Ορτυγία. Θα δούμε το αρχαίο θέατρο, την στοά του Διονύσιου, το Βωμό του Ιέρωνα, τα Λατομεία και το σημαντικό μουσείο της πόλης. . Χρόνος ελεύθερος να περπατήσουμε στα γραφικά δρομάκια της Ορτυγίας και να αγοράσουμε αναμνηστικούς τοπικούς πάπυρους. Στη συνέχεια επιστροφής στο ξενοδοχείο μας στην Κατάνια. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

7η ημέρα: Κατάνια – Ταορμίνα – Λέτσε
Πρωινό και αναχώρηση για την πανέμορφη Ταορμίνα, όπου θα επισκεφθούμε το αρχαίο Ελληνικό Θέατρο. Χρόνος ελεύθερος για βόλτα στα γραφικά σοκάκια της πόλης . Χρόνος ελεύθερος και στη συνέχεια αναχώρηση για το Λέτσε. Σύντομη στάση στο Metaponto (Tavole palatine) το μέρος όπου δίδαξε ο Πυθαγόρας. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

8η ημέρα: Λέτσε – Κοριλιάνο– Στερνατία – Μπάρι – Εν πλω
Πρωινό και περιήγηση στο Λέτσε, χρόνος ελεύθερος και αναχώρηση για Κοριλιάνο και ακολούθως για την Στερνατία με τα υπόγεια ελαιοτριβεία. Στη συνέχεια αναχώρηση για Μπάρι, επιβίβαση στο πλοίο, τακτοποίηση στις καμπίνες και απόπλους. Χαρείτε τις ανέσεις του σύγχρονου πλοίου. Διανυκτέρευση εν πλω.

9η ημέρα: Πάτρα - Αθήνα
Άφιξη στο λιμάνι αποβίβασης μας, την Πάτρα και άμεση αναχώρηση για τον χώρο του σχολείου

Φωτογραφίες

SISI1
SISI2
SISI3
SISY4